Covid-19 a možná, že se ještě objeví některé další „Covidy“ s označením 21, 22 atd., tu obchází svět a působí jako moderní strašáci, probíhají různá opatření populární i nepopulární, ale když se nad tím vším fakticky a do hloubky zamyslíme, jediné, co nás spasí, je vlastní imunitní systém. Mohou nám pomáhat i různé přípravky, jako se teď např. začíná aplikovat lék Ivermectin, ovšem imunitu budeme potřebovat i nadále jako obranný štít.
Jak se bránit virózám, účelně a efektivně, tuší mnozí z vás, v první řadě je nutné setřásat stres ve všech podobách, dobře spát, odpočívat, nezatěžovat mysl negativními událostmi, chodit ven do přírody, načerpat vitamín ze slunce a mimo jiné i vitamín C ze zeleniny a ovoce.
A právě ovoce by se mělo důležitým aktérem v této hře. Nejlepší je pochopitelně čerstvé v BIO kvalitě, vypěstované doma nebo z dobrých zdrojů, a když už není k dispozici čerstvé, tak alespoň sušené nebo ve formě kvalitních šťáv a sirupů.
Jedním z výrazných pomocníků pro náš organismus je černý bez. Sirup z černého bezu https://www.nakliceno.cz/bezove-sirupy/ si lidé připravovali po staletí, kromě vitamínu C obsahují zralé kuličky i provitamín A, vitamíny B, jsou v nich uloženy v organické vazbě minerály a stopové prvky a další antioxidanty, které redukují volné kyslíkové radikály, regenerují buňky a prodlužují život.
Zapomeňte tedy na slazené limonády vyráběné průmyslově, jsou plné bílého rafinovaného cukru a různých sladidel a přísad, které nikomu z nás na zdraví nepřidají. Sirup z černého bezu v BIO kvalitě, vyráběný šetrným lisováním plodů a bez chemických přísad lze přidávat i do obilných kaší, k pudinku, ke zmrzlině a samozřejmě jako součást pitného režimu. Můžete jej při výrobě nápoje přidat i do chlorované vody z kohoutku, vitamín C totiž zareaguje s volným chlórem za vzniku kyseliny chlorovodíkové a ta je pro naše tělo navíc přínosem. Lepší volbou je však kvalitní voda, nejlépe filtrovaná osvědčeným způsobem.